Начало > Молитва
Молитва за спасение
Google

Молитва за спасение

Ако не си християнин, т.е. ако не си се покаял за греховете си, ако не си повярвал в изкупителното дело на Исус Христос, ако си във вражда с Бога и нямаш лично взаимоотношение с Него, днес ние те каним да се молиш.

Има Бог и Той е по-реален от това, че ти стоиш пред компютъра и четеш този призив; Христос е не само историческа личност, нещо повече Той е жив и днес, защото умря за нашите грехове и възкръсна за нашето оправдание.

Свидетелстваме ти от личен опит, че да приемеш Исус за личен Спасител и Господ е най-доброто решение, което може някой да вземе някога.

Псалом 34:18 казва: “Господ е близо при ония които са със съкрушено сърце и спасява ония, които са с разкаян дух”.

Ако си готов да направиш решителна крачка и чувстваш нужда да се помолиш с молитва, която да сложи началото на нов живот с Бога, моли се с нас така:

Святи Боже, в името на Исус аз идвам при теб, такъв какъвто съм. Съзнавам че съм грешник, който има нужда от спасение.

Господи Исусе, аз те приемам в сърцето си като мой Спасител и Господ, измий ме с драгоценната си кръв, приеми ме в семейството на тези, които вярват в Теб, направи ме свое дете, завинаги.

Отричам се от Сатана, от всичко скверно и нечисто, и прегръщам чистотата и светлината. Отказвам се от стария си живот и приемам нов живот в Теб, по твоите правила и закони.

Бъди мой Пастир, Утешител и Снабдител, от сега и през вечността.

Святи Дух, ти ме изпълни сега с благодатните си влияния, бъди винаги до мен, осветявай пътя ми към небето. Амин.

Следващата стъпка, която трябва да направиш е да намериш Библия и да започнеш да четеш Новия Завет, започни с Евангелията, след това посланията.

Всеки ден и всяко начинание започвай с молитва, моли се с молитвата “Отче наш” – Матей 6:9-13, моли се и спонтанно, както го чувстваш отвътре, говори на Бога като на личност, като на приятел, открито и честно. Той чува молитва и отговаря. Моли се на Отец в името на Исус, това име е ключа, основанието ни да искаме.

Търси и повторно изпълване, което Библията нарича “кръщение в Светия Дух” с белега говорене на непознати езици. То ще ти даде сила да живееш свят живот, сила за свидетелство, ще отвори вратата към свръхестественото присъствие на Бог.

Трябва да се кръстиш и във вода.

Намери си жива църква, където се проповядва Евангелието и се живее според Словото Божие.

Намери си приятели християни.

Новия ти живот може да бъде отначало труден, защото сигурно ще трябва да промениш стари навици и мислене, но ние те насърчаваме, че си струва да го живееш.

Ако имаш въпроси от всякакъв вид, ние ще се радваме да ти отговорим. Пиши ни.