Начало > Поезия, музика, песни > Музика

“Имаш ли нужда” е албум с изпълнения в народен стил за хваление и поклонение на Бога. Той е късен проект на първоначалния варянт, записан с простите средства на техниката през 1993г., което обаче не го лишава от идейното му съдържание и послание, което съдържа.

Заглавието е по едноимена песен, която пита риторично: “Имаш ли нужда от любов, имаш ли нужда от нов живот?”. Отговорът е: “Имам”. Всеки човек има тази нужда. Само трябва да я осъзнае и да потърси отговора. Отговорът е: “Истината е за теб”, а истината е “Исус Христос”.

Този албум ми напоня за първата ми ревност в следването на Христос, за чистотата на вярата, която имахме в зората на духовното събуждане, за духовния ентусиазъм и посвещение. Самото му реализиране за мен е едно чудо. Касетката, на която беше записан се загуби. Търсих я много през последните година-две, когато в един момент неочаквано изникна като от никъде измежду старите вещи в някакъв кашон.

Така е с Бога. Той върши добри неща, често без да ги търсим, без да имаме вяра, без да сме ги заслужили – това се нарича милост.

Бог е дарил Българския народ с богата култура, музика и традиции. Чувствам дълг да Му ги посветя, защото те идват от Него и трябва да му принесат слава.

В Откровение на Йоана се казва, че “всички народи ще донесат скъпоценните си неща пред Него”. Господи, донасяме ги. Покланяме ти се и те хвалим. Амин.