Начало > За сайта
Здравейте
Google

Здравейте,

Добре дошли в Троица.Бг!

Аз съм Данаил Радков.
Роден през 1972г. в София. Завърших богословие през 2001г. По време на отбиване редовната военна служба, предадох живота си на Христос. Женен съм и имам две деца. Някои важни моменти от моя живот, може да видите във ФОТОАЛБУМ.

Аз и хората, с които работя ще се радваме ако намирате в този сайт истини, които ви помагат в Християнския живот, или ако още не сте предали живота си на Христос - да ви помогнем да го направите.

Поместените тук извори са най-доброто, което съм писал през последните 10 години. То обхваща писанията ми, разработени по време на моето обучение във Висшия евангелски богословски институт, проекти и лични инициативи.

Въпреки, че съм служил в църквата и като проповедник, считам че писането е по-силната ми страна. Затова събирах, пазех, и доразвивах базата данни, която сега е на ваше разположение.

Трудността, с която се сблъсква всеки творец е, че издаването на книги е скъпо. Поради това през последното десетилетие се търсят алтернативни форми за разпространение на словото. Интернет е една от тях. Той е евтин, бърз и достъпен за мнозинството от съвременниците ни. Това бе една от причините да създам този сайт.

Другата причина е, че в Мрежата има прекалено много страници с нецензурно, деградиращо, вредящо съдържание, а по-малко са тези, които насърчават човека към святост и чистота, вяра, надежда и любов.

Както ап. Павел е използвал Римските пътища, за да разпространява Благата вест, така и ние имаме дълг да завладяваме територии за Господа чрез Интернет, който е един съвременен еквивалент.

Третата причина е - да се даде възможност за общуване и обмен на идеи.

Хората днес общуват опосредствено, те по-често говорят по телефона, отколкото лице в лице, предпочитат да си “чатат”, отколкото да излезат “на кафе” заедно.

Четвърта причина е да изразя себе си, и от моето творчество и духовна мисъл да се възползват и други.

Човек не е самотен остров, той не съществува и не е пълноценен, когато е сам за себе си. Личността се реализира в потенциал, когато е свързана с останалите. Призвани сме да си помагаме в този изпълнен с превратности свят и да си служим един на друг с дарбите и талантите, които Бог ни е дал.

С моят съработник, отговарящ за техническата част решихме да направим сайта повече функционален, отколкото атрактивен, повече изпълнен със съдържание, отколкото с ефекти.

Дадохме му име “Троица”, което е название, характеризиращо същността на Бога. Той е Отец, Син и Свети Дух – Свята Троица.

Желанието ми е „Троица.Бг” да бъде сайт, към който хората ежедневно да се отправят по различни поводи, и да посреща техни специфични нужди. Нека той да бъде инструмент в ръцете на Христос в един грешен и изпълнен с превратности свят, оазис на любов и прибежище в буря. И нека просветителното и осветяващо влияние на Светия Дух да тече през него, носейки Божията светлина, истина и живот!

 

Паметна бележка:
Сутринта на 10 август 2007 г. инициаторът на този сайт Данаил Радков внезапно почина.
Поклон пред паметта му!